Forsikringens tusindårige historie i Danmark (drømmen om tryghed) er spændende og leder direkte frem til velfærdsstaten. Bogen henvender sig til læsere, der er samfundsinteresserede og optaget af drømmen om tryghed og velfærdsstatens fremtid.
Bogen har tre forfattere, der i tre lige store afsnit behandler perioderne 1000-1850, 1850-1950 og 1950-2006, hvilket er et udtryk for den grundige behandling af stoffet i moderne tid. I tidlig tid var folk henvist til hinandens omsorg. I 1700-tallet begynder forsikringsformen at vinde frem, og den økonomiske tryghed, der findes hos forsikringsselskaberne, opbyggedes af tusindvis af frivillige foreninger i 1800-tallet. Det seneste afsnit behandler forsikringen som en stor forretning i velfærdsstatens rammer. Hele tiden sættes beretningen ind i en samfundsmæssig sammenhæng. De tre forfattere er henholdsvis historikere, Ole Feldbæk og Anne Løkke og cand. polit. Sten Leth Jeppesen.
En egentlig forsikringshistorie findes ikke, men det er naturligvis muligt at finde de fleste forsikringsselskabers historie som festskrifter o.l.
Bogen er meget velskrevet og grundig, men alligevel letlæst og læseren støttes af et register. Især skal Ole Feldbæks afsnit om det gamle samfund fremhæves; det er næsten en danmarkshistorie i omsorg for hinanden. Bogen er meget flot illustreret, og den supplerer historiske emner med en form for socialhistorie.