Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dronningens kjoler


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Dronning Margrethe (f. 1940) fortæller om valg af garderobe, til hverdag, til galla, til rejser, til festlige og sørgelige pligter og om opfindsomt genbrug.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Tove Delica

d. 9. jan. 2012

Rigtig dejlig bog for både kongeligt, mode- og historisk interesserede læsere. Den flotte forside viser en elegant dronning i rød dragt af Jørgen Bender og giver lyst til at læse mere.

Forfatteren, der har skrevet flere bøger om kongelige dragter, bl.a. Kongelige kjoler fra 1990, om danske og svenske kongelige dragter fra 1600-1900, er en meget seriøs forsker med en stor viden om sit felt. Her er anledningen dronningens 40-årsregeringsjubilæum, og bogen bliver derved også et snit gennem 40 års danmarkshistorie med moden som indgangsvinkel. Med dronningen som engageret kommentator gennemgås et væld af kjoler lige fra Margrethes fødsel. Vi hører om Dronning Ingrids store interesse for mode, og indflydelse på døtrenes kvalitetssans. Bogen er delt op i naturlige afsnit, svarende til hendes livsforløb: prinsesse, tronfølger, o.s.v. Et afsnit med gallakjolerne, som mange husker, er utroligt flot og en stor hyldest til modeskaberen Jørgen Bender. Til slut fortælles om tøjets tilblivelse, pasning og pleje. Teksten er grundig, informativ og letflydende, og flot illustreret med mange pressebilleder, private optagelser og en lang række smukke optagelser af Roberto Fortuna. Mange nærbilleder viser i detaljer, hvad skrædderkunst er. Afsnittene indledes med en generel beskrivelse af periodens modetendenser.

Flere bøger om kongehusets kvinder rummer afsnit om påklædning, men ingen andre titler har lignende seriøse og definerede vinkel på emnet, så i den forstand er det en enestående bog.

Utrolig smuk og interessant bog. Flot gennemført boghåndværk og god og grundig tekst gør det til en fornøjelse at læse den.


Antik & auktion

2012, nr. 2

af

af

Hanna Nielsen

2012, nr. 2