Bøger / faglitteratur

DSB godsvogne 1945-1965. 1. del : Litra G til U


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 16. mar. 2016

En detaljeret beskrivelse i tekst, fotos og tegninger af DSBs godsvogne gennem 20 år. For videregående jernbane- og modelbaneinteresserede.

I årene 1945-65 benyttede DSB sig af en blanding af ældre og moderne godsvogne, hvor de ældre vogne fra midten af 1950'erne blev gradvist afløst af moderne materiel med større kapacitet. En kronisk vognmangel betød derudover udstrakt brug af lejet vognmateriel fra Tyskland. Bogen fortæller om vognene og deres brug i hele perioden og er gennemillustreret af skalategninger og s/h fotos. Derudover rummer bogen udtømmende tekniske oplysninger og statistikker til illustration af den jernbanehistoriske udvikling på området.

Et indbydende illustreret og grundigt værk der vil tiltale alle jernbaneentusiaster. Teksten er udbygget med faktabokse med uddybende tekniske forklaringer, og layoutet er velafbalanceret. Især fotosiden og de mange stregtegninger skal her fremhæves. Fremstillingen kan for en udenforstående fremstå tør og faktamættet men vil leve fuldt op til målgruppens forventninger mht. tekniske detaljer. Især modelbaneentusiaster vil fryde sig over de mange målfaste skala stregtegninger af godsvognene. Alt i alt et glimrende og længe savnet værk om dansk jernbanehistorie. Eneste anke er et manglende index.

Ingen blot tilnærmelsesvis tilsvarende dækning af emnet. Der annonceres et efterfølgende bind med specialvogne og private godsvogne i DSB vognparken.


Spor og baner

Årg. 5, nr. 26 (2016) = Årg. 2016, nr. 26 (2016)

af

af

Flemming Søeborg

Årg. 5, nr. 26 (2016) = Årg. 2016, nr. 26 (2016)