Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Du er en kat, Bella!


Beskrivelse


Sine skal slå katten af tønden. Hunden Bella skal med, men først må de klædes ud. Sine skal være Løve. Til Bellas skræk skal hun klædes ud som en kat og mjave. Bella hader katte, og det bliver ikke en sjov fest.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lisbeth Thue Hansen

2007

Bogen hører til serien Mikro Dingo og henvender sig til børn fra 7 år. Lix 4. Til frilæsning og læsetræning fra slutningen af 1. klasse.

Det er igen lykkedes forfatter og illustrator, i et fornemt samarbejde, at lave en helstøbt og sjov lille bog om Sine og hunden Bella. Illustrationerne er farverige, og de understøtter og udvider teksten. Læseren identificerer sig med hunden Bella. Man kan ikke lade være med at sætte sig ind i den underfundige situation, Bella befinder sig i. Sine inviterer hunden med til fest, hvor de skal slå katten af tønden. Bella skal klædes ud som en kat, spise fisk og mjave. Det er ikke særligt sjovt, når man er en hund, der både hader fisk og katte. Bogens layout er enkel, og billeder og tekst fremtræder overskuelig og læservenlig. Der er luft mellem de små tekstblokke, og typografien er stor og står tydelig på den lyse baggrund.

Bogen ligner de foregående Bellabøger; Find farfar, Bella!, 2004. Sid pænt, Bella! og Find olie, Bella!, 2006.

Endnu en sjov lille letlæst perle, og dem kan vi ikke få nok af, til vores små ivrige begynderlæsere.