Bøger / faglitteratur / erindringer

Du er i mine tanker


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med tv-dokumentaren på TV2.

Samtaler med en familie og dens nærmeste, da manden kommer ud for en bilulykke samme døgn, som hans kone føder deres datter. Han bliver hjerneskadet, der helt forandrer hans personlighed, så hun vælger at forlade sit livs kærlighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kirsten Marie Hansen

2007

Seere af TV2s dokumentarserie "Skæbnedagen" er måske allerede stødt på historien, om et trafikuheld som med ét sætter en stopper for et ellers lykkeligt familieliv? Modsat skæbnerne fra Virkelighedens verden, fremstår hovedpersonerne i denne fortælling fra dagligdagens Danmark mere nærværende. De fleste læsere vil kunne sætte sig i de berørtes sted og nikke genkendende til, hvor lidt der skal ske, før tilværelsen ramler.

Forfatteren Karen Thisted er journalist og har virket som redaktionschef på en del TV2-programmer. I bogen genfortæller hun ud fra samtaler med hovedpersonerne og deres nærmeste, hvordan en nybagt familie uden varsel rammes af en tragedie, der til sidst sætter en stopper for familiens trivsel. Den 26-årige Anne-Sophie har netop født sit første barn, da hendes mand kommer ud for en trafikulykke, som ikke dræber ham men i stedet efterlader ham handicappet med en alvorlig hjerneskade, der helt forandrer hans personlighed. Den omstændighed, at hverdagens samliv bliver et mareridt, får Anne-Sophie til at forlade sit livs kærlighed. Bogen er rigt illustreret med private fotos.

Der er før udkommet afsnit fra tv-serien "Skæbnedagen" i bogform bl.a. Jonas og mig til evig tid ligeledes fortalt til Karen Thisted.

Egentlig havde jeg ventet en meget følelsesladet historie, som ville være hurtigt læst og hurtigt glemt, men bogen overraskede mig positivt. Dels påminder den læseren om lykkens lunefuldhed, dels kan man ikke undlade at tænke på, hvad man selv ville gøre.