Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Du er ikke alene


Beskrivelse


Om det sværeste år i Chris MacDonalds (f. 1973) liv, hvor han må sige farvel til sin far, som får konstateret kræft og dør. Endvidere tilbageblik på barndommen og ungdommen, rejsen til Danmark, turen tværs over Amerika på cykel samt fortællinger om nederlag og sejre og om at værdsætte og udforske livet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. apr. 2011

Relativ bred målgruppe blandt de læsere af biografier som sætter tanker i gang om det at være menneske, og som måske endda kan motivere en selvudvikling. Navnet trækker også læsere.

En sjælden gang læser jeg en biografi, der rører dybt inde i hjertet og bevæger tankevækkende. En sådan sjælden oplevelse har jeg med Chris MacDonalds biografi, der med titlen gør Sebastians smukke ord til sine Du er ikke alene. Og netop det, at vi som mennesker må række ud efter hinanden, og at vi som oftest har både lyst til det og brug for det, er det som står mest motiverende klart for mig efter at have læst biografien. Biografien er en fascinerende personlig fortælling, hvor CM ærligt fortæller om sig selv som person, og det en meget mere nuanceret person, end det billede af den altid smilende fitness-guru vi kender fra medierne. Hvem havde fx drømt om at CM faktisk i ungdommen har problemer med alkohol? I centrum af den stærke følelsesmæssige oplevelse jeg får af bogen er forholdet til faderen under dennes kræftsygdom. Deres fælles modige kamp mod kræften er bevægende og bestemt ikke forgæves selvom døden tilsyneladende sejrer. Som CM smukt afslutter: "Selv da han var død, var han med os, i vores tanker og hjerter. Så på den måde er vi måske aldrig helt alene".

Kommer til at tænke på Ole Okkes Sejren: en fortælling om kræft.

En fantastisk livsbekræftende biografi, der er noget så sjældent som ægte motiverende, hvis man søger selvudvikling. Jeg tror på mange læsere.


Berlingske tidende

d. 16. apr. 2011

af

af

Marchen Jersild

d. 16. apr. 2011