Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Du er på!


Beskrivelse


Et filmhold har fundet vej til til Franklin Grove, blandt skuespillerne er Jackson Caulfield, Olivias store idol. Olivia forelsker sig hovedkulds, men Ivy er skeptisk. Mon Jackson er vampyr?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2011

af

af

Ulla Møller

d. 12. juli 2011

Piger i 10-12-årsalderen, der kender serien om tvillingerne Ivy og Olivia, bliver glade for en fortsættelse. Det er svært for nye læsere at begynde her ved bind fem, men da både bøger om vampyrer og seriebøger er populære hos målgruppen, vil det ikke være svært at overtale dem til at begynde med første del.

Serien om tvillingerne Ivy og Olivia er forfatterens eneste udgivelse på dansk. Her i seriens femte del kommer et filmhold til Franklin Grove, blandt skuespillerne er Jackson Caulfield, Olivias store idol. Olivia forelsker sig hovedkulds, men Ivy er skeptisk, tænk hvis Jackson er vampyr, ligesom hun er, så han og Olivia gentager tvillingernes forældres skæbne. Pigerne har mødt deres far, og han lægger spændende planer for familien. Vampyrtemaet udgør rammen om skildringen af teenageliv med idoldyrkelse, filmdrømme og af forholdet til forældre, søskende og venner. Bogen er let at læse med en god åben typografi og en del dialog. Seriens sjette del er bebudet til udgivelse i Danmark sidst på året.

Vampyrtemaet er nedtonet i forhold til skildringen af pigedrømme, derfor minder bogen mere om bøgerne om Hannah Montana, Cathy Hopkins' serie Stjernepiger og bøgerne om Mary-Kate og Ashley end om fx Tusmørke-serien. Tvillinger og paranormale væsner indgår også i serien T-witches.

En triviserie for halvstore piger, der kan lide at læse om amerikansk skoleliv. Vampyrerne giver historien et ekstra twist, emnet er populært og kan være med til at formidle bogen.