For læsere af psykologiske spændingsromaner, debatromaner, filosofisk og videnskabeligt interesserede læsere, til dels også for krimilæsere selvom der ikke er tale om en egentlig krimi. Romanen er ikke svær at læse, men lægger op til mange diskussioner om skyld, straf, kærlighed og meget andet. Der er meget stof til debat fx i læseklubber.
Romanen stiller en række spørgsmål om begreber som personlighed og psyke i relation til ren biologi. Hvad sker der, hvis bare en lille hjerneskade ændrer personligheden, kan man så straffes for de handlinger, man begår, som det sker for skolelederen Frederik, der har bedraget skolen for millioner gennem flere år, hvor han ikke har vist tegn på sygdom. Mia, hans kone, har tværtimod oplevet ham som en kærlig ægtemand netop i disse år. Hun tager kampen op for at få frikendt sin syge mand, men samtidig mister hun ham. Her er mange dokumentariske facts om hjerneskader, håndskrevne breve, kopier af mails, sågar en boligannonce fra Stationsvej i Farum, hvor familien først bor, for siden at flytte til Farum Midtpunkt. En fremragende, debatskabende roman, velskrevet og svær at få ud af hovedet.
Forfatteren har tidligere skrevet den meget roste Undtagelsen, 2004. Også her borer han dybt i psyken og giver stof til eftertanke.
En helt speciel roman der virkelig sætter gang i mange tanker om, hvem vi egentlig er, hvor mange der egentlig er hjerneskadede, og om man overhovedet har en grundlæggende personlighed. Bogen er absolut svær at slippe.