Bøger / faglitteratur

Du skal ikke dø på mandag : samtaler om kræft


Beskrivelse


Mikael Rørth som er læge og professor i kræftsygdomme konsulterer andre eksperter inden for forskellige områder af kræftbehandlingen, og med udgangspunkt i lægevidenskaben formidles viden om udvikling i konventionel kræftforskning og behandlingsmetoder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2019

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 24. apr. 2019

Her præsenteres udviklingen i den konventionelle kræftbehandling for både kræftpatienter, pårørende og andre interesserede.

Forfatteren er læge og professor i kræftsygdomme med 40 års erfaring inden for området. I denne bog konsulterer han andre eksperter inden for forskellige områder af kræftbehandlingen, og med udgangspunkt i lægevidenskaben formidles viden om udvikling i konventionel kræftforskning og behandlingsmetoder. Efter forordet lægger bogen ud med hospitalspræsten og oplevelsen af en livskrise som kræft. Andet kapitel behandler den historiske udvikling i kræftsygdomsbilledet, mens tredje kapitel går i dybden med kræftcellernes biologi. Herefter følger kapitler om udviklingen i de forskellige former for behandlinger: Kræftkirurgi, strålebehandling, medicinsk behandling og immunterapi. Et kapitel beskriver, hvordan man forsøger at behandle kræftbehandlingens bivirkninger, og et kapitel omhandler et eksempel på alternativ behandling. De sidste to kapitler handler om forebyggelse af kræft og kommunikationen mellem læge og patient. Bogen afrundes med et efterord. Illustreret.

Vellykket formidling af et kompliceret emne i et pædagogisk sprog, der henvender sig direkte til læseren. Et centralt værk, der giver et fint overblik over den forskningsbaserede kræftbehandlings udvikling og aktuelle ståsted.

Der findes mange bøger om kræft, men få giver så grundigt et overblik som denne. Kan minde om Kræft, der dog er fra 2001.


Sygeplejersken

Årg. 119, nr. 12 (2019)

af

af

Michala Eich

Årg. 119, nr. 12 (2019)


Ugeskrift for læger [online]

d. 3. juli 2019

af

af

Dorte Lander Rasmussen

d. 3. juli 2019