Digte om at være født med et handicap, at have mange smerter og føle sig anderledes. For voksne læsere af lyrik.
Digtsamling med 32 digte, der beskriver fysiske og psykiske smerter ved at have en krop, der er anderledes. Flere af digtene kredser om et eller flere hospitalsophold. Teksterne bærer titler, der relaterer sig til følelser som fx "Skam", "Sorg" og "Angst", men også "Ømhed" og "Hengivenhed". Der er fokus på jegets krop, hvor smerterne omtales med ord som "kraniekrakekeringer" og "åbne benbrud". Der er også beskrivelser af at føle sig anderledes og uønsket. Digtsamlingen er forfatterens debut.
Mange af digtene er skrevet i et dramatisk billedsprog, der kan opleves meget voldsomt for læseren, ikke fordi det er beskrivelser af en handicappets erfaringsverden, men fordi beskrivelserne kan opleves meget bombastiske. Fx "Tankeknive flænser/Kødet i de dybeste hjertekamre/". De bedste digte er dem, hvor sproget er ligefremt med brug af humor og ironi: "Nedad de københavnske gader/Går jeg rundt og shopper/En kvinde på tyve år/Med både hjerne og stiletter/I en skide kørestol/Som altid bliver dehumaniseret/".
Der findes ikke mange digtsamlinger der tematiserer det at være handicappet. Casper Eric har med Nike skrevet et langdigt om en ung, handicappet mand, der må forholde sig til sin krops begrænsninger og som er af højere litterær kvalitet end "Dukkehospital".