Bøger / faglitteratur

Dumme mor


Beskrivelse


En samling af humoristiske klummer om livet som nybagt mor, der tidligere har været bragt i Søndagsavisen. Vil du vide det, som ingen andre fortæller dig om at blive mor, så får du her sandheden - råt for usødet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 6. sep. 2011

Henvender sig til gravide, nybagte mødre og andre småbørnsforældre.

Journalist og klummeskribent Rikke Haarbye fortæller her om det første år med sin lille søn, som hun konsekvent kalder for "den lille fede". Synes nu godt hun kunne vælge et bedre øgenavn, men udover det, er det en meget underholdende bog, der fortæller tingene som de er, og ikke gør oplevelserne med en baby mere rosenrøde, end de er. Så vil du vide det, som ingen andre fortæller dig om at blive mor, så får du her sandheden - råt for usødet. Og det er befriende læsning, hvor vi bliver indviet i både stort og småt. Bogen er en samling af en lang række klummer om livet som nybagt mor, der tidligere har været bragt i Søndagsavisen. Der er en del skrivefejl, der godt kunne være rettet inden trykningen, men det virker ikke forstyrrende for sammenhængen.

Bogen er i samme stil som: Hvornår er det min tur til at skrige? af Karin Heurlin, 2011 og Tine Tholanders: Din komplette, helt uundværlige, stærkt beroligende og fuldstændig ærlige mor-manual, 2011. Der er i de senere år kommet flere bøger i denne humoristiske fortællestil, hvor beretninger om tiden med babyer - både de gode og de mindre gode - fortælles direkte og hudløst ærligt. Det er godt med noget modvægt til alle de rosenrøde beretninger vi også har; da livet med babyer er både dejligt og hårdt.

Befriende og underholdende beretning om det første år med en baby - uden filter.