Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dydige Dorete


Beskrivelse


I en anden verden møder vi den levende porcelænsdukke, æselføllet, der kommer til verden fra en dværgs pukkel, men også en Mare, der ligner Gollum, en pantelåner, en bjørnetrækker og andre sære væsener. Det hele er jo et eventyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2011

af

af

Beth Høst

d. 11. okt. 2011

Man skal bestemt kunne lide eventyr for at fristes af denne bog, også gerne magisk realisme.

Lise Sandal udgav i 1995 en krimi Døden i Dyrehaven og i 1990 en børnebog Bombedrengen og den babylonske diamant. Her er hun i en anden genre, nemlig eventyrets. Vi er på en anden jord i et alternativt univers, der umiddelbart ligner en altmodisch by med land og skov omkring sig, indbyggerne omfatter nok mennesker, men også mange andre skabninger fx ansigtsrotter, slangesvin og kyner. Sidstnævnte kommer frem på kirkegården om natten og er vist selveste Satans tjenere. Mennesker skal i hvert fald vare sig for dem. Vi møder en pantelåner, en bjørnetrækker og en krofatter, der ligner noget, der lånt fra Ringenes Herre. Hovedpersonen, den dydige Dorete, er en porcelænsdukke, der er blevet levende, ud af en død dværgs pukkel kommer et æselføl til verden, nuttede Bobbe, der snart kalder Dorete: Moar! Her er det godes kamp mod det onde og her er uskyldig kærlighed, onde væsener fløjter omkring på kirkegården, men intet er værre end en børnetime i tv. Der er nu også et lag af ironi og gemytlighed, som voksne læsere kan fornøje sig med.

Universet er Tolkien-agtigt, men naturligvis ikke i dén liga. Måske forfatteren ønsker at ære mesteren.

Jeg hyggede mig med historien, men målgruppen er svær at definere, måske oplæsning? måske gode eventyrlæsere fra 10 år og alt derover?.Informationer og udgaver