Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dyrebanden - Victors kaniner


Beskrivelse


Victor og farmor har købt to kaniner sammen, men farmor er desværre syg. En god bog for børn på 8-10 år, som kan lide kæledyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2020

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 5. nov. 2020

Victor og farmor har købt to kaniner sammen, men farmor er desværre syg. En god bog for børn på 8-10 år, som kan lide kæledyr.

Der er fire hunkaniner tilbage, siger dyrehandleren, da Victor og farmor ser på kaniner. Farmor mener, det er vigtigt, at de får to kaniner af samme køn, så de ikke får en masse kaninunger. De køber de to kaniner, som hopper frem mod Victor, og de får navnene Hopsa og Snus. Farmor fortæller Victor om, hvordan man passer kaniner. Farmor har købt en bog til Victor. Bogen handler om kaniner, og hvordan man passer dem. Farmor er tit på sygehuset, og til at begynde med mærker Victor ikke så meget til farmors sygdom. Hun bliver mere og mere syg. Hun har desværre kræft. Victor besøger farmor på sygehuset, så snakker de om kaninerne. Victor har sommetider Aya fra klassen med hjemme for at se på kaniner, men Victor håber, at hun også kan lide at være sammen med ham. Der sker mange ting i sommerferien, både med farmor og kaninerne, men så er det jo godt at have en god ven eller flere. Dette er bog nummer to i serien "Dyrebanden". Den første er Dyrebanden - Hannahs hamster. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

En fin og følsomt fortalt historie med fine illustrationer om kæledyr, død og nyt liv. Bogen egner sig godt til dyreelskere, der er ved at lære at læse.

Der er serien om "Dyrevenner", som er lidt lettere, fx Pelles pindeRosa & Tot, og der er også serien om "Hundeklubben", fx Rosa & TotDer er serien om "Dyrevenner", som er lidt lettere, fx Pelles pinde, og der er også serien om "Hundeklubben", fx .