Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Dyrene i naturen


Beskrivelse


Pegebog med illustrationer af rådyr, spætte, egern, mus, hare, ugle, tudse, hugorm, fasan, grævling, ræv og pindsvin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2009

af

af

Else Lerche

d. 24. nov. 2009

To pegebøger om dyr, udført i en kunstnerisk kvalitet, der gør dem til en sand fornøjelse for børn fra 1-3 år og den voksne at læse.

Ursula Seeberg, der ikke behøver nærmere præsentation, har illustreret en bog om dyr i naturen, bl.a. rådyr, spætte, egern og hugorm, og en om dyr på landet, bl.a. hane, hest, ko, gris, kat og hund. Der er 12 dyr i hver bog. I begge bøger viser sidste opslag bogens dyr samlet. Det enkelte dyr er afbildet på en side med dets navn skrevet med tekst. Dyrene er gengivet i naturlige omgivelser i en naturalistisk streg tilsat Ursula Seebergs personlige, veloplagte touch. Hun går tæt på dyret, så de enkelte hår ses i egernets buskede hale, farvenuancer i hver enkelt af uglens fjer og grisens strittende børster på ryggen. Dyrene, der udstråler liv og personlighed, er malet i varme, nuancerige farver. Bøgerne er trykt på kraftige, laminerede papsider, så de kan klare mange gennembladringer af små barnefingre. For- og bagside viser et dyr.

Pegebøger med dyr findes der mange af. Birde Poulsen har malet fine illustrationer til Mor, hvor er du?, 2004. I Hej fru ko, 2008 vises fotografier af dyrene. I Min rør og føl bog om gården, 2008 gengives fritskrabede, stiliserede dyr uden megen atmosfære.

Pegebøgerne viser ikke blot et varieret udvalg af dyr, de gør det i en kunstnerisk form, der gør det til en sand fryd at lære dyrene at kende. Illustrationerne udstråler atmosfære, dyrene virker levende og har næsten personlighed.Informationer og udgaver