Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Dyrene i Zoo


Beskrivelse


Pegebog med tretten dyr, som man kan se i zoologisk have - og hvad de spiser. Eneste tekst er dyrenes navne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2010

af

af

Lars Aagaard

d. 20. okt. 2010

Indtagende pegebog i pap til de 2-3-årige med de ivrige fingre. Hjælp til de voksne er der kun ved angivelse af dyrenes navne.

Tretten portrætter af vilde dyr, søløve, flodhest, løve, giraf, elefant, tiger, kamel, ulv, zebra, chimpanse, brun bjørn og næsehorn i Ursula Seebergs genkendelige streg. Bogens rammer er fyldt rigtigt godt ud, første dyr er på forsiden, sidste på bagsiden, næstsidste opslag er et "familiebillede" med alle dyrene og deres dyrepasser. De er alle fritskårne med hvid baggrund. Vi ser ellers de tretten dyr i nærmest naturlige omgivelser, med deres foretrukne føde for deres fødder. Farveholdningen i billederne er ukarakteristisk for tegninger til målgruppen, brun/blå, hvilket nok tiltaler de voksne formidlere og virke overbevisende. Der er humor og kærlighed i skildringen især af chimpanse og kamel, men ingen af billederne er på nogen måde ligegyldige.

Birde Poulsens dyre-pegebøger er tæt på, hvad angår kvalitet og originalitet.

En stilsikker pegebog, som giver målgruppen mere end de umiddelbart kan kapere - ikke dårligt! Der skal være noget at stå på tæer efter.Informationer og udgaver