Bøger / faglitteratur til børn

Dyrenes ABC


Beskrivelse


Lær alfabetet fra A til Å ved hjælp af nostalgiske tegninger af mere end hundrede forskellige dyr fra hele verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2013

af

af

Marianne Agger

d. 9. juli 2013

To bøger i samme stil om henholdsvis alfabetet, Dyrenes ABC, og tal Dyrenes 1 2 3. For børn fra 2-6 år. Bøgerne har et nostalgisk, retro udseende. Tankerne ledes hen på gamle anskuelsestavler.

Bogen Dyrenes ABC gennemgår alfabetet ved hjælp af smukke, vellignende tegninger af dyr fra hele verden. På hver side står et af alfabetets bogstaver i versal og minuskel indkranset af en dekorativ bort. Dyrene er en sammenblanding af danske dyr og vilde dyr fra andre lande som alligator, bæver, chinchilla, desmerdyr, egern, osv. Til næsten hvert bogstav er der gengivet flere forskellige dyr med samme begyndelsesbogstav. Dyr fra hele verden bruges ligeledes i Dyrenes 1 2 3 til at lære og øve tallene fra 1 til 100. Indtil 20 er hvert tal repræsenteret, men derefter springer mængderne til 30, 40, osv. Det er det samme dyr eller den samme dyreart, der skal tælles. Fx fyrre ens rejer og fire forskellige slags bjørne. De ældste børn kan måske holde styr på dyrene, når der fx skal tælles 100 fisk, mens de mindre børn kan få en fornemmelse af, hvordan mængderne stiger. Hvis dyrenes navne stod skrevet, ville det have været en ekstra bonus.

Tælle- og abc-bøger har mange former og udtryk. Nogle knytter vers til tal og bogstaver som fx Jørgensens 1 2 3 og A B C. Nogle har endda komponeret melodier til som i Thomsens Alle tiders ABC. Her bruges evig-populære dyr til formålet, og det virker også fint.

To fine bøger med et gammeldags udtryk - på den fede måde.