Bøger / faglitteratur til børn

Dyrenes farver


Beskrivelse


Billedbog. Dyr findes i et væld af farver. Se forskellige dyr i farverne rød, orange, gul, grøn, blå, violet, sort, hvid, grå, pink, brun, sølv og guld. Der er også en lille quiz til sidst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2014

af

af

Marianne Agger

d. 2. jan. 2014

Fra Lamberths Forlag udkommer her to billedbøger i samme retro-stil: Dyrenes farver og Dyrenes modsætninger. Tidligere er to billedbøger om tal og bogstaver udgivet i samme serie. Børn fra 2 år kan være med, men de skal nok være lidt ældre for at forstå modsætningerne. Yderst anvendelig i både hjemmet og institutionen.

Bøgerne er først udgivet i England, men det har ingen betydning, da vi også kender dyrene herhjemme. I Dyrenes farver præsenteres 13 farver på 13 opslag. Derefter er der et par sider med regnbuens farver og en kort quiz. På hvert opslag skrives farven og navnene på de dyr, der har den pågældende farve. Her er alt fra en salamander og flodhest til en ørn og edderkop. Nogle af dyrearterne går igen i forskellige farver. I Dyr og modsætninger vises forskellen på fx nataktive og dagaktive og lodne og nøgne gennem forskellige dyr. Bogen har 15 opslag med antonymer. Begge bøger har samme udtryk som de tidligere bøger i serien med nostalgiske borter, gammeldags skrift og vellignende, naturalistiske tegninger i afdæmpede farver. Bøgerne er flotte, og retro-udseendet fungerer.

Andre billedbøger om dyrenes farver er fx Lamberths Farver : kender du dyrenes farver, der dog har en yngre målgruppe. Dyr og modsætninger demonstreres også fint i Schuberts Helt skørt!, der også henvender sig til børn mellem 3 og 6 år.

To fine og anderledes billedbøger, der er gode, når dyr, farver og modsætninger skal læres. De er også en fornøjelse bare at kigge i.Informationer og udgaver