Velskrevet roman fra nutidens Danmark om en lille uhomogen gruppe mennesker og deres tro, håb og kærlighed og om deres muligheder og forspildte chancer. En roman, som kan læses bredt, men den skal nok formidles lidt.
E20 er en slags kollektivroman med en håndfuld gennemgående personer, som har relationer på kryds og tværs. Ulla er psykolog, knap 40 og gennemstruktureret. Hun mister sin dyre håndtaske på en rasteplads på Fyn, men bliver hjulpet af Uffe, en udogmatisk og afslappet amatørornitolog. Han forelsker sig i Louise, som arbejder på det plejehjem, hvor den sindsforvirrede gamle dame, som stjal Ullas taske, bor. Flere personer end de her nævnte tænker tilbage på deres liv, hvad enten det var på landet i 1950'erne, på dannelsesrejse i Indien i 1980'erne eller nutidens hektiske storbyliv. Alt i alt kommer vi vidt omkring i denne næsten kalejdoskopiske roman, som er velskrevet, let læst og med appel til forskellige læsergrupper. Romanen fungerer efter min mening bedst i de mange tilbageblik, da ikke alle nutidshistorierne opleves som lige interessante.
Karen Syberg (f. 1945) er kulturskribent og romandebuterede i 2007 med Stederne. Nogle af personerne herfra er også med i E20, som jeg bl.a. vil anbefale til de læsere, der syntes om Ulla Taylors Dametur, 2004 eller måske Lone Zilstorffs Kvinderne i Klithuset, 2004.
Velskrevet kollektivroman fra dagens Danmark om en lille flok mennesker og deres tro, håb og kærlighed. Den kan læses bredt, men primært af kvindelige læsere, 40+.