Bøger / skønlitteratur / roman

Easter parade


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Efter forældrenes skilsmisse vokser pigerne Emily og Sarah op hos deres mor, og romanen skildrer de tre kvinders vidt forskellige skæbner og deres jagt efter lykken.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 8. sep. 2010

Fremragende bog for folkebibliotekets læsere af gode, gedigne romaner. Foreslå den også til læsekredse, som har mod på at prøve noget nyt.

Tre forskellige kvindeskæbners jagt på lykken oprulles i Easter parade, og vi følger især den energiske Emily, fra hun er en lille pige til hun er halvtreds. Hun gifter sig aldrig i modsætning til sin søster, Sarah, der hurtigt stifter familie. Søstrene påvirkes som små stærkt af forældrenes skilsmisse, og de vokser op sammen med moderen, der lever en forstilt og trøstesløs tilværelse uden en ny mand ved sin side. Tre forskellige livsformer i 1950'ernes USA, men ingen af de tre kvinder lever et lykkeligt liv, selv om de hver især higer efter anerkendelse og accept. Ingen af de tre kvinder får heller nogen hjælp af den alkohol, som de alle finder trøst i. Richard Yates skriver en let og nemt tilgængelig prosa, ofte med en tør og underdreven humor, hvor han med ganske få ord spiddende får karakteriseret sine personer. Med sprogmesteren Ida Jessens tindrende klare oversættelse er Easter parade foreløbig en af de mest spændende bøger i denne bogsæson.

Richard Yates' forfatterskab bliver genopdaget i disse år, også i Danmark, hvor hans gennembrudsroman Revolutionary Road for første gang blev oversat og udgivet i 2009. Opsætningen og forsiden af denne bog er af forlaget fornemt videreført med Easter parade.

Stærkt anbefalelsesværdig roman med en gribende skildring af tre sårbare kvindeskæbner, hvis selvbedrag ingen grænser kender.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2010

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 11. okt. 2010

Et stykke amerikansk historie om to søstre på hver sin side af en generationskløft. Men græsset er ikke altid grønnere på den anden side. Det kan faktisk vise sig at være vissent. Ingen af søstrene Gr...


litteratursiden.dk

d. 15. dec. 2010

af

af

Michael Krarup

d. 15. dec. 2010

Fruen gjorde mig opmærksom på, at selv om Easter Parade umiddelbart handler om de to søstre Sarah og Emilys liv fra ca. 1940-1970, er det i virkeligheden lige så meget et portræt af efterkrigstidens...


Berlingske tidende

d. 22. okt. 2010

af

af

Per Krogh Hansen

d. 22. okt. 2010


Kristeligt dagblad

d. 16. okt. 2010

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 16. okt. 2010


Standart

Årg. 24, nr. 4 (2010)

af

af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 24, nr. 4 (2010)