Bøger / faglitteratur

Efter alle kunstens regler


Beskrivelse


Debatbog om fokus på formidling af moderne kunst og vilkårene for denne i Danmark.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 15. dec. 2014

Kunstbog, der giver forfatterens personlige bud på, hvad samtidskunst specifikt og kunst generelt er - og hvad der er god og dårlig kunst. Til kunstinteresserede og til opgaveskrivning på gymnasieniveau og over.

I bogens korte kapitler argumenterer forfatteren for forskellige sider af moderne kunstliv og -debat. Ambitionen er at gøre op med det, forfatteren betegner som "den unødvendige intellektualisering og påpege den dobbeltmoral, der hersker, når det drejer sig om pengenes betydning i kunstverdenen." Spredt i teksten er fire illustrationer af Sanne Glisskov, Kate Skjerning, Oliver Streich og David Svendsson.

Bogen er et polemisk debatindlæg, hvilket forfatteren heller ikke lægger skjul på. Det er "ment som et debatoplæg, man kan være enig eller uenig i." Kapitler som: "Statens Klike for Kunst", "Håbløs ledelse", "Det akademiske elfenbenstårn" sætter tonen. Det vil støde nogen og få andre til at nikke bejaende. Tonen er snakkende, og man mærker tydeligt forfatterens engagement og frustration. Forfatterens ambition må siges at være opfyldt. Illustrationerne er fine og underbygger forfatterens pointer men er ikke afgørende.

Forfatteren er bachelor i kunsthistorie og kunstanmelder. PSH Forlaget er lille og har udgivet 4 bøger i samme emnefelt og denne har samme anvendelsesmulighed. Denne type debatindlæg findes oftest i kunsttidsskrifter og fagblade.


North-debat

Nr. 135 (2015) = North-art magazine nr. 154 (2015)

af

af

Lars Svanholm

Nr. 135 (2015) = North-art magazine nr. 154 (2015)