David Gress' selvbiografi henvender sig til læsere, der er interesserede i kulturhistorie, filologi, samfundsbetragtninger og i beretningen om et liv i den vestlige akademiske verden i den sidste halvdel af det 20. århundrede.
David Gress er født og opvokset i Danmark, som søn af Elsa Gress og den amerikanske ikke-tilstedeværende far professor Richard Lewis. I bogen fortæller han om opvæksten i Danmark, og om sit liv i flere vestlige lande, som England, Italien og USA. Han beretter om de betragtninger, han har gjort sig, om sine store litterære oplevelser fx mødet med Ringenes herre, og han trækker tråde tilbage i den vestlige historie for at forklare sine synspunkter. Han skriver sine meninger om fx den nuværende danske folkeskole og det danske velfærdssamfund i meget klare vendinger, og han er en klar fortaler for den personlige frihed. Udover at være en selvbiografi, giver bogen også et indblik i den vestlige kulturhistorie. Bogen er udgivet af den liberale tænketank CEPOS.
David Gress har i sin egenskab af historiker og samfundskritiker udgivet flere værker, såsom Velstandens kilder, 2007 og Det bedste guld, 2005. Nærværende bog indeholder nogle af de samme emner men tager udgangspunkt i og handler primært om hans eget liv.
David Gress' selvbiografi er virkelig interessant læsning, og som læser får man meget at tænke over, uanset om man er enig med ham eller ej. Bogen kræver dog også til tider meget af sin læser, da nogle afsnit er meget teoretiske og akademiske.