Bøger / skønlitteratur til børn / roman


Beskrivelse


Rune og Brian skal på ferie i Sverige. Brian kan slås, bande og lyve. Han er også modig. Mon han virkelig kan fange en elg og pande den èn?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Helle Andersen

2008

Ny letlæsningsbog i serien Lille Dingo, som rummer mange kendte titler bl.a. morfarbøgerne. Bogen henvender sig især til drenge i begyndelsen af 1.kl. (7-8 år). Forsiden tematiserer storartet historien; to drenge alene i den store svenske skov overraskes af elge. Det er både fascinerende og skræmmende.

Forfatter og illustrator har gjort det før. Bent B. Nielsen skriver en spændende lille historie, og Orla Klausens velkendte streg tydeliggør indhold og følelser, så bogen nærmest kan billedlæses. Rune skal 14 dage på ferie i Sverige med mor, hendes nye mand John og dennes dreng, Brian. Rune og Brian er jævnaldrende, men to vidt forskellige typer. Rune rolig og eftertænksom, og Brian urolig og ucharmerende både i ord og billeder. Mens de voksne pakker ud, vover drengene sig ind i skoven. Brian forslår, at de skal fange en elg, men da der pludselig dukker to op, er det ham, der bliver bange. Sprogtonen rammer fint drengelæseren. Det er nemt at identificere sig med Rune og Brian. Og smile lidt af den stille Rune, der også indimellem tiltrækkes af Brians frembrusende facon.

Helt tilbage i 2000 udkom første bog om Rune og Brian Igler i mosen . Her skal de fire være sammen en weekend hos Rune og hans mor. Brian tør også her en masse ting, men bliver alligevel den lille til sidst.

En vedkommende og underholdende lille bog. To så forskellige drengetyper skaber absolut dynamik i fortællingen. Sammenbragte børn og ferie kan blive en stærk cocktail, vil læseren måske tænke.