Bøger / faglitteratur / bibliografier

Elinor Ostrom


Beskrivelse


Om nobelpristageren Elinor Ostrom (1933-2012), der er anerkendt for sine tanker om at forvalte et samfunds fælles ressourcer lokalt og dermed skabe betingelser for tillid og selvregulering.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. dec. 2018

Portrætbog om nobelpristageren Elinor Ostrom (1933-2012), der er anerkendt for sine tanker om at forvalte et samfunds fælles ressourcer lokalt og dermed skabe betingelser for tillid og selvregulering. For dig som søger viden på akademisk niveau og til videregående studier.

Ligesom de andre bøger i forlagsserien "Statskundskabens klassikere" indeholder bogen en biografi. Herefter følger en analyse af Elinor Ostroms tænkning med en overskrift som "Fælledens tragedie", hvor en analyse af hvordan et samfund typisk forvalter de fælles ressourcer fører frem til næste overskrift som er "Tillid". I det følgende kapitel er der fokus på de "institutioner" eller spilleregler som gælder i et samfund, når fælles ressourcer skal fordeles. Herefter redegør bogen for Ostroms såkaldte "otte design-principper". Sidste kapitel i bogen hedder "Politisk betydning og aktualitet" og fortæller om Ostroms ideers aktuelle relevans. Her er overskrifter som "Velfærdsstatens bæredygtighed" og "Korruption - tillidsmedaljens bagside". Bogens redaktører er begge fra Aarhus Universitet, hvor Karin H. Pedersen er lektor og Gert T. Svendsen er professor. En anden bog i samme serie er fx Pierre Bourdieu.

Interessant, men også relativ svær tilgængelig bog, som kræver du er vant til at læse på akademisk niveau.

Ostrom omtales i bogen Først lærer vi økonomerne at kende -.