Bøger / faglitteratur til børn / rejseførere

Ella Bellas eventyr - Berlin


Beskrivelse


Rejsebog der henvender sig til børn. Med fokus på de mest børneegnede seværdigheder, museer, forlystelser samt legepladser m.m.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2012

af

af

Bo Knudsen

d. 8. juni 2012

Lovende start på rejsebogsserie med fokus på børn. Til højtlæsning for de ca. 5-11-årige, når familien skal til Berlin. Omslag matcher indhold.

Ella Bella på 5 år, Otto på 10, far og mor er rejst til Berlin. De fire personer er tegnet i en charmerende, karikeret streg og kopieret ind i bogens farvefotos. Her følger vi dem rundt i byen, mens de besøger de mest børneegnede seværdigheder, museer, forlystelser samt legepladser. Billeder og tekst er varieret og indbydende sat op med friske farver og håndtegnede overskrifter. Teksten henvender sig direkte til børn og er fin at læse højt. Den indeholder familiens indtryk og relevant baggrundsviden. De sidste 30 sider er fakta, ekstra info og register især for voksne. Bogen er i et rejsevenligt format med solidt omslag. Forfatteren er arkitekt og arbejder professionelt med grafik. Forlaget planlægger, at Ella Bellas næste tur går til London.

Bogens idé og udformning er ny, og der er kun lidt beslægtet. Børnenes Berlin, 2001, er tilsvarende børnerettet, men med et mere traditionelt layout og efterhånden nogle år på bagen. Rejs med børn, 2011, er et moderne og frisk bud til den rejseglade familie uanset rejsemål.

Charmerende og professionelt udført rejsebog, der fint supplerer de gængse rejseguides. Ella Bella vil inspirere mange familier både før, under og efter turen til Berlin. Forhåbentlig kommer der flere i serien.


Weekendavisen

d. 13. juli 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 13. juli 2012


Berlingske tidende

d. 28. juli 2012

af

af

Lars Johansen

d. 28. juli 2012