Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Ellen Dahl - Mols og litteraturen


Beskrivelse


Ellen Dahl, f. Dinesen, var søster til Karen Blixen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2017

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 10. nov. 2017

Smuk bog, der kredser om forfatteren Ellen Dahls liv og om Mols, om den betydning hun fik for egnen og omvendt. For alle med interesse for Mols, for Dinesen-familien og for Karen Blixen.

Ellen Dahl, 1886-1959, skrev bl.a. under pseudonymet Paracelsus. Hun var søster til Karen Blixen og Thomas Dinesen og opholdt sig i lange perioder på Mols, som fik stor indflydelse på tone og tematik i hendes fortællinger, digte og essays. Bogen bringer et udvalg af hendes tekster, men der er også afsnit om hendes barndom og ungdom, om hendes forhold til søsteren og om Molslaboratoriet, som oprindeligt var en gave fra ægteparret Dahl til Naturhistorisk Museum. Værket er illustreret med fotos af familien, Erik Clemmesens tegninger samt redaktøren Morten Vilhelm Kellers egne fotos.

Det er en flot bog, vel tilrettelagt og med smukke fotos. Teksterne er meget forskellige men interessante, både de faglitterære og Ellen Dahls skønlitterære. De vidner om en person med et nutidigt syn på naturen, og de viser en forfatter med en usædvanlig stil- og sprogbevidsthed. Format (28 x 25 cm) og udstyr signalerer coffee table-bog, og den er fin som bladrebog, hvor man kan dykke ned i enkeltafsnit.

Der er ikke andre bøger om Ellen Dahl, og hendes skønlitterære værker findes kun i få ex i bib.systemet, ParablerIntroductionerDansk Billedbog, Introductioner, Dansk Billedbog og "Vejrkalender", 1950Der er ikke andre bøger om Ellen Dahl, og hendes skønlitterære værker findes kun i få ex i bib.systemet, Parabler, , Dansk Billedbog og "Vejrkalender", 1950Der er ikke andre bøger om Ellen Dahl, og hendes skønlitterære værker findes kun i få ex i bib.systemet, Parabler, Introductioner, og "Vejrkalender", 1950.