Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Elsket af Picasso - kærlighedens magt


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Udstillingskatalog, som stiller nye spørgsmål til forholdet mellem køn og identitet i Pablo Picassos (1881-1997) kunst. Med gengivelser af mange af Picassos kvindeportrætter og et udvalg af hans modellers egne værker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 15. okt. 2019

Kunstkatalog fra Arken stiller nye spørgsmål til forholdet mellem køn og identitet i Pablo Picassos kvindeportrætter. For alle med interesse for Picasso og moderne kunst.

Kunstkataloget rummer gengivelser af Picassos kvindeportrætter og et udvalg af hans modellers egne værker. Modellerne var ofte hans elskerinde eller kone, der også arbejdede som kunstner. Derudover medtager kataloget også artikler skrevet af danske og internationale kunsthistorikere. Forfatterne diskuterer på forskellig vis forholdet mellem Picasso og hans modeller i kølvandet på fænomenet #MeToo. Værkanalyser kombineres med kvindernes historie og der henvises bl.a. til blikteori. Udgives i forbindelse med udstillingen af samme navn på Arken.

I kataloget sættes myten om Picasso som den store kvindebedårer og portrættering af modellerne som ren voyeurisme overfor en nyere viden om hans modellers indflydelse på hans værker. Artiklerne er af svingende kvalitet og enkelte henvender sig til den meget kunstinteresserede, men samlet set giver kataloget lyst til selv at udforske værkerne med fx blikteorien i baghovedet. Illustrationer og opsætning er i høj kvalitet.

Der findes et katalog fra udstillingen Picasso & kvindernePicasso - til alle tider, der fandt sted i 2008, også med fokus på kvindernes påvirkning af hans kunst. Derudover kan Picassos værker med fokus på hans stiludvikling opleves i kataloget Picasso - til alle tiderDer findes et katalog fra udstillingen Picasso & kvinderne, der fandt sted i 2008, også med fokus på kvindernes påvirkning af hans kunst. Derudover kan Picassos værker med fokus på hans stiludvikling opleves i kataloget .