Bøger / faglitteratur / biografier

Elvis - vidste du det?


Beskrivelse


Alfabetisk opslagsværk om rockstjernen Elvis Presley med diskografi over udgivelser (1954-1977) samt en kronologisk oversigt over de vigtigste begivenheder i hans liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 18. juli 2012

En bog for de dedikerede Elvis Presley fans, der ikke kan få nok af deres helt.

Stig Ulrichsen er musikmanager, og har lavet radio, tv og skrevet bøger om populærkunstnere, bl.a. om Elvis Presley. Bogen er alfabetisk ordnet med fortrinsvis korte opslag, der fortæller om den verden Elvis færdedes i. Det er små opslag om butikker han handlede i, restauranter han spiste på, ejendomme han boede i, de foretrukne cigarmærker etc. Velegnet til lystlæsning og kun i mindre grad som opslagsbog. Vil man vide hvad hans hunde hed, finder man det fx ikke under hunde, men under de enkelte hundenavne. Opslaget på plader adskiller i omfang fra de øvrige ved at være en fortegnelse over hans pladeudgivelser over 43 sider. En tidslinje bagest opremser de vigtigste begivenheder i Elvis' liv. Bogen er i et pænt og handy layout med en for målgruppen tillokkende forside og med gengivelser af en del små sort/hvide fotografier.

Stig Ulrichsen har tidligere bidraget til den omfangsrige litteratur om Elvis Presley, bl.a. med bogen Elvis Presley: Sådan var mit liv, 2012.

En lille alfabetisk ordnet bog om den verden Elvis Presley færdedes i. Den tilfører næppe noget nyt om manden, men kan være til fornøjelse og adspredelse for hans fans.