Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Emil fra Lønneberg


Beskrivelse


Om alle de skarnsstreger en lille 5-årig vildbasse fra Småland kan finde på.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Verner S. Handesten

d. 19. dec. 2018

Emil er en femårs vildbasse, der laver mange skarnsstreger i og ved en dejlig bondegård i Småland. Han får hovedet til at sidde fast i en suppeterrin - lægehjælp. Han hejser lille Ida op i flagstangen - stuearrest. Han kommer til en nærliggende kaserneby, hvor der er sommerfest og gøglertelte - fupper sig til penge. Men han frelser også »den skæggede dame« fra en farlig tyv. - Typerne er store, hvilket kan hjælpe til, at denne udmærkede historie kan få selvstændige læsere allerede i 2. klasse. Bogen er egnet til højtlæsning i 1. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Karin Hansen

d. 19. dec. 2018

Om den 5-årige Emil, som "er stædig og uregerlig og kun gør hvad han selv vil. Han finder på, skarnsstreger året rundt, og alle folkene i Lønneberg, hvor Emil bor, har ondt af Emils stakkels forældre. Mindre børn har med Emil fået endnu en person, som vil blive husket blandt Astrid Lindgrens mange børneportrætter: Emil, der er så langt fra at være en engel, men som er i besiddelse af en overvældende opfindsomhed og en god forstand. En morsom, letlæst bog - måske et minde fra Astrid Lindgrens egen barndom i Småland? - hvis kapitler hver for sig udgør en sluttet historie. (»Da Emil. . . osv.). Selvlæsning fra 9 år. Højtlæsning fra 4 år.


litteratursiden.dk

d. 22. nov. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 22. nov. 2018

Bøgerne om Emil fra Lønneberg har for længst slået deres status fast som nogle af de helt store børnebogsklassikere med potentiale til at glæde mange fremtidige generationer af 5-9-årige. 'Emil fra L...