Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emil og hans skøre moster


Beskrivelse


Emil skal have sin moster Gitte på besøg. Hun er som et barn, selv om hun er voksen. Hun gør skøre ting. Vil de andre drenge grine af hende?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 1999

af

af

Birgit Hald

d. 19. feb. 1999

Emil og hans skøre moster handler som Emil og morfar (1998) om Emils nære forhold til et familiemedlem. Den hører til i den sværeste ende af de grønne dingoer og er en varm men knapt så morsom historie, som titlen umiddelbart lægger op til, da mosteren ikke bare er "almindeligt" skør men psykisk udviklingshæmmet. Teksten, der er trykt med store, tydelige typer og verssat med delestreger i sammensatte ord, kan læses fra ca. 8 år, og undervejs støttes den af Jesper Deleurans gode og rammende, farvelagte tegninger. Det er en fin, lidt stilfærdig historie om Emil, der en gang om måneden har besøg af sin moster Gitte. Denne gang har Emil og hans mor lovet hende, at hun skal med hen i svømmehallen og hente Emil. Emil er glad for sin moster, men hun er noget besværlig, og han er meget nervøs for, at hun skal gøre sig selv til grin i svømmehallen. Emils værste anelser går i opfyldelse, men hans ven Oskar sætter bagefter tingene på plads: "Vi grinede jo ikke af hende! Vi grinede, fordi vi havde det sjovt".


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 1999

af

af

Jørgen Carlsen (skole)

d. 19. feb. 1999

Læsetræningsbog, der med humoren som katalysator, giver forskellige bud på at være anderledes. Emil kender vi fra Emil og morfar fra 1998, og nu er han lidt urolig over, at moster Gitte skal komme på det månedlige besøg. Gitte bor på en institution, er voksen, men opfører sig som et lille barn. Emil elsker Gitte, men bliver ked af det, hvis de andre børn griner af hende. Det gør de, da Gitte springer i svømmebassinet med tøj på, men latteren er her og senere i historien med til at løse problemerne. En anden anderledes person går i klasse med Emil og hedder Oskar. Han samler på alverdens ting og har en meget livlig fantasi, hvilket ofte giver ham små og større problemer. Alt i alt en realistisk historie, der er velegnet for målgruppen 2.-3. kl. til en samtale om, hvordan det er at være anderledes. Den er delt i 10 små kapitler med separate overskrifter, og Jesper Deleurans sjove farvetegninger, 12 i alt, fanger stemningen fint og er sammen med teksten gode til at behandle det vedkommende problem på en humoristisk og varm måde. Sædvanligt Dingo-udstyr. Til fælles- og lystlæsning i 2.-3. kl.