Bøger / skønlitteratur / humor

En antikvarboghandlers erindringer


Beskrivelse


I 36 korte kapitler fortæller antikvarboghandler R. Hansen med håndfast og robust humor om sit 60 år lange liv og sine mange oplevelser med familie, venner og fjender på Vesterbro i København.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 1998

af

af

Helle Winther Olsen

d. 4. sep. 1998

En rigtig mandfolkeroman, der vil gå lige ind hos de mange læsere af Riels andre skrøner. Denne roman kunne nemlig sagtens have haft undertitlen: skrøner fra et gammeldags Vesterbro - i København, altså. Gennem præcis 36 erindringsbilleder tegner bogens formentlig godt 60-årige hovedperson et uroligt og underholdende portræt af sin både rørende og selvhøjtidelige person og sine nærmeste. Tidsmæssigt fra den rimeligt priviligerede barndom hos den barnløse Moster (formuende, som det senere viser sig) og den temmeligt liderlige Bedstefar, over årene som brolægger, ægteskabet med vesterbropigen Viola og ikke mindst Mosters arv, der gjorde ham i stand til at nedsætte sig som selvstændig. Siden han som barn læste Guldhornene, har litteraturen nemlig været en trofast følgesvend - til såvel moro som respekt hos kammersjukkerne i Skudehavnens Herreklub. Som i de andre skrøner fremmer overdrivelse forståelsen, her vrimler med sære typer, pralhalse, drukmåse og liderbukke - og uundværlige kvinder. Det er grovkornet og solidarisk med stil. Bogen består af afrundede afsnit, hvoraf flere er særdeles velegnede til oplæsning - af en mandsperson.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 2007

af

af

Jette S. F. Holst

d. 1. maj 2007

Vesterbro er hjemsted for antikvarboghandler R. Hansen, som i 36 erindringer fortæller om sit liv med hustruen Viola, venner og fjender og hunden Klara - ikke mindst! Anbefalet af bibliotekar Jette ...


Jyllands-posten

d. 10. nov. 1998

af

af

Ejgil Søholm

d. 10. nov. 1998


Berlingske tidende

d. 10. nov. 1998

af

af

Henrik Wivel

d. 10. nov. 1998


Politiken

d. 11. nov. 1998

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 11. nov. 1998


Kristeligt dagblad

d. 10. nov. 1998

af

af

Claus Grymer

d. 10. nov. 1998