Bøger / faglitteratur / biografier

En dråbe faldt - Elvira Madigan


Beskrivelse


Med udgangspunkt i avisartikler, retsprotokoller og andre hidtil ukendte kilder fra tiden, fortælles den barske virkelighed bag myten om "århundredets kærlighedshistorie" mellem cirkusartisten Elvira Madigan og soldaten Sixten Sparre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2017

af

af

Louise Hede

d. 24. maj 2017

Det dobbelte selvmord af cirkusprinsessen Elvira Madigan og løjtnant Sixten Sparre har længe været billedet på ulykkelig kærlighed. Men når man dykker ned i kildematerialet, som Klas Grönqvist har gjort, fortælles der en helt anden historie. For historisk interessede og læsere af biografier.

Cirkusprinsessen Elvira Madigan og den svenske løjtnant Sixten Sparre bliver i 1889 fundet døde på Tåsinge. Historien bliver hurtigt udråbt som en ulykkelig kærlighedshistorie. Baseret på avisartikler, retsprotokoller og andre ikke tidligere offentliggjorde kilder, prøver Klas Grönqvist at finde frem til den sande historie om Elvira og Sixtens liv og død. Indeholder billeder og avisudklip. Forrest et forord af forfatteren inklusiv bemærkninger til den danske udgave. Bagerst findes biografier for hhv. Elvira og Sixten, en slægtstavle, litteraturliste, og en liste over Elviras rejser og optrædener.

Gennemarbejdet og grundigt researchet bog, der afliver myten om den ulykkelige kærlighedshistorie. Grönqvist gør det tydeligt for læseren når han hhv. præsenterer fakta, og når han fremstiller hypoteser om fx Sixtens mentale tilstand. Der gør det muligt for læseren selv at forholde sig kritisk til det fremførte materiale.

Anders Enevig har også undersøgt sagen kritisk i bogen Fakta om Elvira Madigan og Sixten SparreKærlighedshistorier. Derudover har Maria Helleberg inddraget deres historie i KærlighedshistorierAnders Enevig har også undersøgt sagen kritisk i bogen Fakta om Elvira Madigan og Sixten Sparre. Derudover har Maria Helleberg inddraget deres historie i .


Fynske årbøger

2018

af

af

Marianne Weigel

2018Informationer og udgaver