Bøger / faglitteratur / erindringer

En dreng på Christianshavn - ungdomsskildring 1945-1947


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1923) fortæller om sin ungdom i efterkrigstiden, om hjemkomsten fra Statsungdomslejr, kampen om at få arbejde og uddannelse, sin indkaldelse til Søværnet og deltagelse i minerydningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bent Birk Kristensen

2007

Bogen henvender sig til læsere med interesse for lokal- og personalhistoriske hverdagsskildringer fra 1930'erne og 1940'erne.

4. bind af den tidligere lagerarbejder, arkivar m.v. Knud Thomsens erindringer fra ungdomsårene. I et bramfrit og direkte sprog fortælles om stort og småt fra forfatterens liv i tiden efter 2. verdenskrig. Bogen kan på linje med forfatterens øvrige bøger betragtes som et tidsdokument fra en svunden tid.

Mange også biografiske bøger skildrer denne periode af danmarkshistorien. 1. bind af erindringerne udkom i 1979, og bøgerne har primært betydning som personlige vidnesbyrd og tidsdokumenter fra en svunden tid.

En personlig, levende og positivt fortalt beretning om stort og småt fra forfatterens ungdomsår i tiden efter 2. verdenskrig. Et personligt tidsdokument som kan tjene til at dokumentere forholdene for arbejderbefolkningen i datidens Danmark.