Bøger / skønlitteratur / roman

En drøms anatomi


Beskrivelse


Dirigenten Simon er træt af at livet skal ende. Da han får tilbud om at leve sit liv med omvendt fortegn takker han ja, men kommer bitterligt til at fortryde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2012

af

af

Per Månson

d. 23. okt. 2012

For læsere af gotiske romaner og klassiske gysere.

Østerfelt er uddannet skuespiller og filminstruktør og har mest arbejdet i Polen. I 1999 udgav han interviewbogen Præsten og divaen : Inge-Lise Wagners liv og tanker om den kontroversielle præst. Simon er en berømt dirigent, der ikke bryder sig om at livet går på hæld. Ved en venindes begravelse kommer han i kontakt med en kvindelig præst, der i virkeligheden er en form for djævel. Hun tilbyder ham en handel: Han kan genopleve sit liv baglæns, så han hver dag bliver yngre. Han er begejstret over tanken og slår til, men naturligvis bliver det ikke lykken for ham. Han må dog leve til den bitre ende - eller begyndelse - og finder da også endelig fred, da han skal gennem en omvendt fødsel. Det er en interessant vinkel på en historie, men den fænger alligevel ikke rigtigt, og de mange punktnedslag i hans retroliv bliver enkeltstående med en fællesnævner: fascinationen af kvinden og kvindekønnet, der endelig omslutter ham helt.

Af danske romaner om at få sine hedeste ønsker omsat til mareridt kan jeg kun komme på Mogens Wenzel Andreasens Laila - min Laila fra 1970.

En anderledes idé til en lille roman, der dog trækkes for langt.


Litteratursiden.dk [online]

d. 12. dec. 2012

af

af

Xenia Brahmsen

d. 12. dec. 2012