Bøger / faglitteratur

En forførende duft af brændstof


Beskrivelse


En beretning om dengang danskerne lagde nakken tilbage for at opleve mænd som Nervø, Svendsen, Thorup og Cederström i deres flyvende maskiner. Beskriver danskernes møde med de først motoriserede fly, aeroplanerne i perioden 1909-1911 og beretter bl.a. om rekorder, flyopvisninger og flyvefeber.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 28. sep. 2015

En beretning om dengang danskerne lagde nakken tilbage for at opleve mænd som Nervø, Svendsen, Thorup og Cederström i deres flyvende maskiner. Bogen er såvel kulturhistorie som teknik og flyhistorie. Til flyhistorisk interesserede.

Flyvning var før 1. verdenskrig en sport for velhavere og underholdning for de mange. Alle elskede at se på og være i nærheden af flyverne og mærke den romantik, dramatik og frigørelse fra hverdagen, som de i samtiden stod for. Bogen beskriver danskernes møde med de første motoriserede fly, aeroplanerne. Der berettes om rekorder, flyopvisninger og flyvefeber landet over og udbygges med anekdoter om berømte flyvere, romantiske damer, de begejstrede publikum, og hvor vildt det var første gang at se et aeroplan i luften. Illustreret med samtidsfotos af fly og personer.

Bogen omhandler en vrimmel af personer, begivenheder og anekdoter fra den danske flyvnings pionertid. Der fortælles af karsken bælg, men den dramatiserede journalistiske fremstilling virker ofte ustruktureret og overlæsset med sine causerende sidespring, tangenter og malende sproglige detaljer. Momenter, der tit gør det svært at holde tråd og overblik. De intetsigende overskrifter som: "her ender festen", "tredje gang" og "endelig fremme" og det, at der ikke er register, devaluerer bogens referenceværdi.

Emnet er sparsomt beskrevet med: Da danskerne fik vingerKløvermarkens lykkelige flyvere med deres skrabede fly og den gamle Kløvermarkens lykkelige flyvere med deres skrabede flyEmnet er sparsomt beskrevet med: Da danskerne fik vinger og den gamle .


Flyvehistorisk tidsskrift

2016, nr. 2

af

af

Carsten Jørgensen

2016, nr. 2


Journalen

2016, nr. 2

af

af

Johnny Wøllekær

2016, nr. 2


Flyv

2015, nr. 6

af

2015, nr. 6