Bøger / faglitteratur / erindringer

En fortælling : fra dengang jeg levede


Beskrivelse


Jazztrompestist, sanger og komponist Valdemar Rasmussen (f. 1939) fortæller om sit liv. Fra drengestregerne i Tønder til optagelsen i Højskolesangbogen, fra livet i jazzklubberne til de mere end 500 kirkekoncerter - og om kærligheden til jazzen, salmerne og den sønderjyske dialekt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 14. mar. 2019

Musikhistorier fra et spraglet liv som jazzmusiker, sønderjyde og kirketrompetist. Vi kommer rundt om hele den danske jazzscene fra et halvt århundrede. For musikinteresserede læsere generelt og sønderjyder i sær.

Valdemar Rasmussen fortæller om sit liv fra 1939 til i dag. Et liv formet af jazzen og med trompeten som næringsvej. Musikken får tidligt greb i ham og da han som spejder stifter bekendtskab med et bulet spejderhorn, er han solgt. Fra amatørkonkurrencerne går det slag i slag fremad mod jazzklubberne og værtshusene i københavn, langt væk fra det sønderjydske, der vedbliver med at have tag i ham. Rasmussen møder og spiller med snart sagt alle man kan tænke på, alle stjernerne og vandbærerne. Samtidigt hører vi om familiebaggrunden, om livslange venskaber og kærligheden til sproget, om skik og brug i Sønderjylland og om spøjse eksistenser i Tønder og omegn. Senere komponerer og indspiller han salmemelodier og ender i højskolesangbogen. I 2012 modtager Rasmussen Æresrummelpotte-prisen, der gives til personer, der har gjort det sjovere at bo i Sønderjylland.

Rasmussen er en glimrende fortæller med masser af lune og en glæde til musikken, som ikke bare er smittet af i arv til sine børn, men også i høj grad kommer ud mellem linjerne i denne bog. Herlig læsning.

Jazz i DanmarkMontmartreSwinger det ik' så la' det hellere lig', Montmartre og Swinger det ik' så la' det hellere lig' anbefales til videre læsningJazz i Danmark, og Swinger det ik' så la' det hellere lig' anbefales til videre læsningJazz i Danmark, Montmartre og anbefales til videre læsning.


Sønderjysk månedsskrift

2020 nr. 4

af

af

Elsemarie Dam-Jensen

2020 nr. 4