Bøger / faglitteratur / erindringer

En fri fugl


Beskrivelse


Forfatteren fortæller om at lide af en spiseforstyrrelse, om at komme ud af det - en kamp som ikke handlede så meget om mad som om selvværd - og det at turde mærke sine følelser og reagere på dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 1. juli 2015

Mette Fuglsang havde en spiseforstyrrelse, som styrede hendes liv, og som ultimativt kostede hende hendes livs kærlighed. For dem, der gerne vil vide mere om spiseforstyrrelser, og ikke mindst pårørende vil her få indsigt i livet med en spiseforstyrrelse.

Igennem mange år spiste Mette som en reaktion på sine følelser - noget som hun skjulte for sin kæreste, familie og omgangskreds. Ofte blev det til deciderede madorgier, og tankerne om hvor og hvornår hun kunne spise næste gang styrede til sidst hendes liv i en sådan grad, at hun ikke så nogen anden udvej end at forlade den kæreste, der var hendes livs kærlighed. I bogen fortæller hun om kampen ud af spiseforstyrrelsen - en kamp som ikke handlede så meget om mad som om selvværd og det at turde mærke sine følelser, lytte til og reagere på dem. Undervejs bliver hun uddannet klinisk diætist og er i dag ved at uddanne sig til psykoterapeut. Hun har sit eget firma, hvor hun hjælper andre med spiseforstyrrelser.

En ærlig og personlig beretning om det at have en spiseforstyrrelse.

Maria Hirses bog Når mad er din fjendeFor meget af det gode, 2010, tager også overspisning op som emne, ligesom Anne Marie Bruus fortæller om sin kamp i For meget af det gode, 2004Maria Hirses bog Når mad er din fjende, 2010, tager også overspisning op som emne, ligesom Anne Marie Bruus fortæller om sin kamp i , 2004.