Bøger / faglitteratur

En god idé - fik du den?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forfatterens erfaringer som chefredaktør gives et bud på hvordan man som land, virksomhed, leder og medarbejder kan ruste sig til de udfordringer som globaliseringen bringer.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2004

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 11. okt. 2004

Debatbog af chefredaktør på "Nordjyske Medier" om det såkaldte "innovationssamfund". Skrevet fordi han holder af nye ideer, fascineres af idemagere og -udviklere, og fordi han ser en uheldig selvtilstrækkelig træghed i samfundet overfor nye ideer, og innovationssamfundets uanede muligheder. Han skriver bl.a.: "Fordi jeg er forbløffet over den danske selvtilstrækkelighed og manglende erkendelse af, at GODT NOK er det virkelige godes værste fjende". Med sin egen branche og "Nordjyske Medier" som case-studie giver han sit bud på en vej fra krise til innovation og fremgang. Han skriver at "vi skal genopfinde os selv for at skabe værdi i innovationssamfundet". Om historiefortælling, om nye konkurrenter, om at fostre ideer, nære og udvikle, og om nødvendigheden af nyt lederskab, hvor "forholdet til arbejdet ændrer sig, og kreativitet kræver nyt lederskab". Han taler for at sætte ideudvikling på skoleskemaet, og ser en ny jobmæssig overklasse, hvor "den innovative medarbejder vil dominere med sin helt nye opfattelse af arbejde". Alt underbygges af cases. Tankevækkende debatbog som indlæg i en aktuel debat om fremtidens job-jungle. Forfatteren er medlem af den nuværende regerings tænketank om forståelse af forskning.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2006

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 9. juni 2006

Revideret 2. udgave, der med nye aktuelle cases fra virkelighedens erhvervsliv ajourfører første udg. fra 2004. Forfatteren er chefredaktør på Nordjyske Medier og medlem af nuværende regerings tænketank om forståelse af forskning. Det er et vellykket mix af inspirationsbog og debatbog om innovationssamfundet, hvor samfundets succes og udvikling afhænger af vores evne til at få nye bæredygtige ideer. Forfatteren skriver bl.a.: "vi skal genopfinde os selv for at skabe værdi i innovationssamfundet." Professor Steen Hildebrandt skriver i sit forord: "at vi må lægge nogle gamle tankemønstre fra os og modigt arbejde med nye idéer og tanker." Her er fx en case, hvor en af arkitekterne bag Diamanten nyder en bakke pomfritter i aftensolen og lader tankerne flyde mod en ide, der senere blev til Aros den nye kunstbygning i Århus. Samme arkitekt udtaler bl.a. om globaliseringen: "Jeg kan da godt blive lidt bekymret over, hvad vi skal leve af i Europa, når kineserne blive så kloge og kreative som os. Vores idéer bliver bare nødt til at være endnu bedre." En anden succes-ide er Horsens som en førende by for koncerter i Danmark, hvor idemageren Frank Panduro klogt udtaler: "Forudsætningen for et lucky punch er jo, at man overhovedet slår". Glimrende bog til inspiration for ideudvikling i alle organisationer, hvis styrke ligger i de mange gode virkelige cases.


Lederne

Årg. 89, jan. (2005)

af

af

Trine Wiese

Årg. 89, jan. (2005)


Jyllands-posten

d. 13. okt. 2004

af

af

Henrik Ørholst

d. 13. okt. 2004


Berlingske tidende

d. 24. juni 2006

af

af

Mikael Jalving

d. 24. juni 2006


Børsen

d. 12. nov. 2004

af

af

Anders Drejer

d. 12. nov. 2004


Dansk presse

Årg. 86, nr. 6 (2004)

af

af

Sep

Årg. 86, nr. 6 (2004)