Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

En gylden italiensk trekant : Amalfi, Ravello og Scala


Beskrivelse


Om de tre italienske byer Amalfi, Ravello og Scala og de historier, der knytter sig til dem og det smukke område de ligger i.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2011

af

af

Torben Wendelboe

d. 3. nov. 2011

Værket henvender sig til den passionerede italiensrejsende og til et publikum, der har ladet sig fange ind af Palle Kjærulff-Schmidts forfatterskab.

Filmmand m.m. Palle Kjærulff-Schmidt har flere rejsebøger bag sig. I dette værk er skildringen baseret på flere ophold ved Amalfi-kysten - med den danske kunstnerstiftelse San Cataldo som den hyppigste base. PKS demonstrerer også i dette værk sin enestående evne til så at sige at synke ned i sine lokaliteter, til at hvile og fornemme stemninger, til at sanse - og til at undres, til at stille spørgsmål, til at søge svar på de gåder, han fascineres af. Dertil kommer, at han er en formidabel formidler, der deler sine oplevelser intenst og fængende med sin læser. Det er området Amalfi-Ravello-Scala, der med den vidunderlige kyst, sine svimlende udsigter, sine stemningsfulde torve, sine trappegader fylder mest. Men der er også udflugter til den nærliggende ø Capri og til de enestående græske templer i Pæstum. Vi er midt i en af Italiens ødsleste egne med en passioneret rejsende. Bogen består af en tekstdel og en pragtfuld billeddel, hvor PKS følger op med fotografiske dækninger af sin tekst og gør det mesterligt i en overvældende billedrejse med såvel vidsyn som skarpt sete detaljer. Formidabel rejsebog.

Værket er en pendant til Kjærulff-Schmidts Den fortryllede dal, 2008, og Sensommer på Kreta, 2010, og fuldt anvendeligt som disse - og et formidabelt supplement til den gængse litteratur om Italien syd for Rom.

Helt nødvendig for Amalfi-kystens rejsende.


Kristeligt dagblad

d. 19. mar. 2012

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 19. mar. 2012Informationer og udgaver