Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

En halv hest


Beskrivelse


Nanna vil sælge sin dejlige hest Donna - den eneste hest på rideskolen, som Stine vil ride på. Nanna siger, Stine bare kan købe den. Det er helt umuligt - og dog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Målgruppen er 8-9-årige hesteinteresserede piger sidst i 2. og først i 3. klasse. Velegnet til læsetræning og frilæsning både i skolen og hjemme.

Kirsten Hansen starter denne lille lette gule Dingo-bog på lix 10 in medias res og serverer på kun 48 sider og med en rigtig hestepiges tankegang en helstøbt og velskrevet hverdagshistorie. Lykke Biancas pastelfarvede illustrationer med de fint farvede baggrunde understøtter fornemt teksten og især pigernes humørbarometer med overraskelse, ophidselse, sorg, vrede, afventen, glæde og håb. Nanna har mistet interessen for heste til fordel for drenge. Derfor vil hun sælge sin hest Donna. Det bliver Stine bundulykkelig over, for hun har også altid redet på Donna. Hendes mor er arbejdsløs og har ikke midler til at købe hesten. En ny pige Naja på rideskolen er også interesseret i Donna, og heldigvis forstår hun at bane vejen for en happy end, idet hendes far tilbyder Stines mor et job og muligheden for at afdrage en halvpart af Donna over lønnen.

Et udmærket supplement til andre lette hestebøger. Og til Sifbøger i samme sværhedsgrad i Dingo. Gul. Talen om en halv (eller kvart) hest er et kendt fænomen i virkelighedens verden, men er ikke så tit omtalt i bøger.

Et glimrende læsetilbud til piger, der elsker heste, går til ridning og drømmer om at få en hest. I så lille en bog bliver det uopnåelige muligt; moren får arbejde, og Stine bliver ejer af en halv hest. En herlig læse- og billedoplevelse. Anbefales varmt til både børne-og skolebiblioteker.