Rane Willerslev og tre forskere fra Nationalmuseet byder på en rejse i Homo Sapiens store historie. Gennem denne fortælling om urmenneskets udvikling, skildres vores behov for leg, opdagelser og at tage chancer. For kulturhistorisk og filosofisk interesserede.
I en tværfaglig tilgang til urmenneskets historie, går Rane Willerslev og forskerne Mads Dengsø Jessen, Lasse Sørensen og Henrik Mikkelsen, på opdagelse i dets udvikling og meningen med livet. Der granskes i historien fra de tidligste medlemmer af menneskeslægten for millioner af år siden og frem til den udviklingsrevolution, hvor store dele af menneskeheden gik fra at være jægere og samlere til fastboende agerbrugere. Denne udvikling beskrives som et skridt væk fra det legende menneske. Mennesket blev så at sige delt op i to, det legende og det arbejdende. Dette trækker tråde helt op til nutidens mennesker.
Interessant og lærerig udgivelse der, udover historisk og arkæologisk faglighed, også rummer mere filosoferende passager om mennesket rolle i forhold dets udvikling. Det er en ambitiøs bog, der kommer vidt omkring, hvilket kan virke for omfattende for nogen. Der er dog ingen tvivl om, at mange der læser bøger om historie, vil finde denne uhyre interessant.
Rane Willerslev har medvirket i lignende bøger om menneskets udviklingshistorie. Danmark før osEkspeditioner og Ekspeditioner er eksempler på den historiske og eksistentielle tilgangRane Willerslev har medvirket i lignende bøger om menneskets udviklingshistorie. Danmark før os og er eksempler på den historiske og eksistentielle tilgang.