Bøger / faglitteratur / bibliografier

En indvandringshistorie : jøder i Danmark i 400 år


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 15. mar. 2018

Inspirerende og lettilgængelig indføring i jødernes 400-årige historie i Danmark. For den interesserede i emnet eller til brug for skoleopgaver fra ca. 14 år.

Jødernes historie i Danmark går helt tilbage til Christian d. 4 som inviterede driftige jødiske handelsfolk til at slå sig ned i sin nyoprettede by Glückstad i Holsten. Disse blev gennem årene efterfulgt af flere, og mange fik stor betydning for den økonomiske og kulturelle udvikling i Danmark. Det står at læse i en ny udgivelse fra Dansk Jødisk Museum, som i forordet betegnes som en populær fremstilling af den jødiske indvandring og integration i Danmark. Bogen er opdelt i emner, som fx "Mødet med Danmark", "Vejen mod af blive dansk medborger", og "Danske jøders krigsoplevelser". Hvert emne gennemgås kronologisk og er forsynet med illustrationer af fx jødisk kunst eller fremtrædende jøder. Med litteraturliste.

Velskrevet udgivelse der fungerer glimrende som en introduktion til jødernes historie eller til opgavebrug som historisk eksempel på integration/assimilation i Danmark gennem tiderne. Sprogligt er den let at læse og det inspirerende layout med mange flotte billeder, gør læsningen til en fornøjelse. Fordrer ikke det store kendskab til emnet for at få glæde af bogen.

Supplerer på fin vis de noget mere omfattende og akademiske Truet minoritet søger beskyttelseBings kronologi for jøderne i Danmark og Bings kronologi for jøderne i DanmarkSupplerer på fin vis de noget mere omfattende og akademiske Truet minoritet søger beskyttelse og .


Berlingske tidende

d. 5. apr. 2018

af

af

Bent Blüdnikow

d. 5. apr. 2018


Kristeligt dagblad

d. 21. juni 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 21. juni 2018


Personalhistorisk tidsskrift

2018

af

af

Henrik Zipsane

2018


Dansk kirketidende

Årg. 170, nr. 9 (2018)

af

af

Karin Friis Plum

Årg. 170, nr. 9 (2018)