Bøger / skønlitteratur / roman

En klondikehelt. Bind 2


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fortælling fra 1928 om guldgraveren Elam Harnish, der under barske omstændigheder i Alaska finder guld og tager til San Francisco. Her ender han som anerkendt finansgeni og kærligheden finder han også.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2009

af

af

Michael Olsen

d. 27. mar. 2009

Er man voksen og kan man lide at læse klassikere om hårdføre mænd i kamp med naturen og på børserne, så vil man med stor fornøjelse kunne give sig i kast med En klondikehelt af Jack London.

En klondikehelt er i to bind, hver på lidt over 200 sider. Bøgerne beskriver, hvordan guldgraveren Elam Harnish får succes med at opkøbe jord ved Klondike og sælge det videre med stor fortjeneste. Han drager ind til storbyen for at forøge sin formue, men bliver i første omgang narret. Han får dog pengene tilbage og gør sig nu bemærket som et voldsomt og hårdt finansgeni, men så møder han kærligheden. Historien er lidt længe om at komme i gang og bliver først interessant, i det øjeblik Elam begynder at møde modstand. Men den er godt skrevet og selvom den udkom første gang herhjemme i 1928, så har den stadig noget at sige. En klondikehelt er første udgivelse i forlaget Frydenlunds nye serie: Jack London spænding.

En klondikehelt har været udgivet herhjemme flere gange under titlen En Klondike helt. Det er samme oversættelse i nyudgivelsen, som i de gamle, så der er altså tale om et genoptryk. Således er der ikke særlig grund til at købe titlen, hvis man har den i forvejen, medmindre man ønsker en "friskere" udgave på hylden.

En klondikehelt er en glimrende historie, der stadig kan have noget at sige den moderne læser. Men denne todelte udgivelse er et genoptryk af en ældre oversættelse, så har man bogen, er der ikke de store grunde til at genanskaffe den.