Bøger / faglitteratur / biografier

En lille bog om Churchill : kriger, kunstner, statsmand


Beskrivelse


Om Winston S. Churchills (1874-1965) liv fra barndommen på kostskole, karrieren som soldat, journalist, parlamentariker, forskellige ministerposter og ikke mindst til rollen som statsleder under 2. verdenskrig.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2017

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 4. aug. 2017

Winston Churchill er blevet kåret som Englands største politiker gennem tiderne, og hans ikoniske rolle under 2. verdenskrig afgjorde efter manges vurdering Europas skæbne. Til læsere af store politikerbiografier.

Journalisten Jan Hedegaard fortæller ud fra en livslang fascination i en ofte episodisk og anekdotisk fremstilling om Churchills liv fra barndommen, karrieren som soldat, journalist, parlamentariker, minister og ikke mindst rollen som statsleder under 2. verdenskrig. Churchills stjerne gik her i zenit i 1940, hvor han, i konkurrence med Lord Halifax, der gik ind for en forhandlingsfred, vandt premierministerposten og mod alle odds fortsatte Englands ensomme kamp for Europas frihed. Umiddelbart efter krigen tabte Churchill premierministerposten, men vendte tilbage i endnu en periode i 1951-55, inden han døde som feteret krigshelt som 90-årig i 1965.

En journalistisk populærhistorisk anlagt lille biografi. Bogen bevæger sig primært på overfladen. Den bygger i vid udstrækning på Churchill-citater, anekdoter, uddrag af hans breve og taler plus udsagn fra andre involverede aktører - som oftest anbragt som direkte tale i fremstillingen. De mange slagfærdige udtalelser og til tider perifere episoder tegner et farverigt billede af Churchill. Bogen er letlæst og til tider underholdende.

Blandt de væsentligste biografier om ChurchillWinston ChurchillChurchill - statsmand og myte er: , Winston og den danske - statsmand og myteBlandt de væsentligste biografier om Churchill er: Churchill, og den danske Churchill - statsmand og myteBlandt de væsentligste biografier om Churchill er: Churchill, Winston Churchill og den danske .


Jyllands-posten

d. 27. sep. 2017

af

af

Flemming Østergaard

d. 27. sep. 2017


Kristeligt dagblad

d. 5. feb. 2018

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 5. feb. 2018


Berlingske tidende

d. 13. sep. 2017

af

af

Per Stig Møller

d. 13. sep. 2017


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 223 (2019)

af

af

Bente Thomsen (f. 1948)

Nr. 223 (2019)