Den schweiziske filosof Peter Bieri undersøger begrebet menneskelig værdighed, som han definerer som en måde at leve et menneskeligt liv på. Til akademiske læsere og lægmænd, der filosoferer over levemåder.
Peter Bieri, som er kendt for sine romaner under navnet Pascal Mercier, udfolder her sine betragtninger over begrebet værdighed i tre dimensioner: Hvordan behandles jeg af andre, hvordan behandler jeg dem og hvordan behandler jeg mig selv. Han anskueliggør sine betragtninger og holdninger med udgangspunkt i hverdagssituationer og litteraturen under overskrifter som fx værdighed som møde, som selvstændighed, som sanddruhed, som selvagtelse, som moralsk integritet og som sans for det vigtige.
I bogen, som er letlæst og som ansporer læseren til refleksion over eget liv, demonstrerer Bieri, at værdighed hverken er et abstrakt begreb eller iboende egenskab ved mennesket, men derimod en måde at være i verden på, en livsform og levemåde, som har stor betydning for selvbillede, (selv)agtelse og relationer til andre.
Den italienske filosof Giovanni Pico della Mirandolas tale fra 1486 Om menneskets værdighedSelvforståelse og selvfremmedgørelse handler om det humanistiske renæssanceskrifts historiske og filosofiske baggrund. I Selvforståelse og selvfremmedgørelse findes en artikel om værdighed, identitet og anerkendelse hos Søren Kierkegaard med udblik til Emmanuel Levinas og Charles TaylorDen italienske filosof Giovanni Pico della Mirandolas tale fra 1486 Om menneskets værdighed handler om det humanistiske renæssanceskrifts historiske og filosofiske baggrund. I findes en artikel om værdighed, identitet og anerkendelse hos Søren Kierkegaard med udblik til Emmanuel Levinas og Charles Taylor.