Voldsom, smertefuld og smuk roman om den ondskab verden er fyldt med, men også om de små sprækker af håb, der glimter i mørket. For læsere af poetiske romaner, der tager livtag med livets og dødens store spørgsmål.
En ung kvinde forsøger at undslippe et folkemord; en kunsthistoriker forsøger at leve sin afdøde kollegas liv og en aldrende Lukas Cranach, reformationens hofmaler, forsøger at redde sine malerier fra kejserens belejrende tropper. Disse tre handlinger griber ind i hinanden og flettes efterhånden sammen til en roman. Niklas Rådström debuterede i 1975 og har i løbet af sit forfatterskab modtaget en lang række priser, blandt andet Augustprisen. "En Marialegende" er Rådströms 14 roman. På dansk er dog tidligere kun udkommet et par af hans romaner, senest Sporvogn på Mælkevejen i 1997.
En stor roman om ondt og godt skrevet i et fintfølende detaljeret barskt og poetisk sprog. Det er voldsom og aktuel læsning lige ind i det mørke, der fylder i verdenen i dag, men det er også læsning, der formidler sprækker af håb i al smerten og som giver meget at tænke over. "En Marialegende" er et velkomment gensyn med Rådströms forfatterskab på dansk.
Rådström har en helt særegen poetisk stemme og form. En lignende poetisk tone og barsk beretning findes dog også i hans landsmands Johannes Anyurus anbefalelsesværdige En storm kom fra paradiset.