Bøger / faglitteratur / biografier

En moderne troldmand : seeren Calle Montségur


Beskrivelse


Om den danskfødte clairvoyant (1934-2007), som kunne diagnosticere og behandle mennesker ved tankens kraft samt se menneskers tidligere inkarnationer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 4. juni 2008

For læsere af bøger om reinkarnation, clairvoyance og healing.

Karl Johan Jensen alias Kalle Jaurup alias Calle Montségur (M) oprindeligt fra Stadion Alle i Århus er nok mest kendt fra Seeren fra Andalusien. En herre med mange talenter: naturlæge, clairvoyant, healer ved tankens kraft og med evner til at helbrede for psykiske og fysiske problemer blot med navn over telefonen. Hertil kommer indsigt i reinkarnation, hvor han bl.a. selv tidl. har været Kejser Marcus Aurelius, viden om mystik, astrologi, den hellige gral og meget andet. Alt sammen samlet i en kalejdoskopisk palet via samtale med ham selv og en række navngivne/anonyme personer. Hensigten med bogen har været at fremstille ham som værende troværdig. Her må jeg desværre melde pas på egne vegne. Fascinationen mht. M er omvendt proportional med den kritiske distance. Fremstillingen virker ustruktureret, ofte uspændende formidlet og med en række faktuelle knaster. Fx er månens tiltrækning ikke afhængig af, om den er fuld men af dens og solens samlede masse. At M fx forudså den niende planet 60 år efter, at Pluto faktisk blev fundet i 1930 imponerer ikke, hvilket til gengæld er tilfældet med observation og betragtninger ang. Beta Centauri fra Spanien, idet stjernen kun ses på den sydlige halvkugle!.

I genre som bl.a. Muhls Seeren fra Andalusien m. fl.

Som i genren som helhed mere underholdning og efterspørgsel end sandhedsværdi, der skal lægges til grund for anskaffelse. Her må Muhl og M bedst være målestok.


Kristeligt dagblad

d. 13. sep. 2008

af

af

Dorte Washuus

d. 13. sep. 2008


Weekendavisen

d. 22. aug. 2008

af

af

Heidi Laura

d. 22. aug. 2008