Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

En motorcykeltur gennem Rusland til Stillehavet : på sporet af Vitus Bering


Beskrivelse


Forfatteren følger på motorcykel i sporene på den danske opdagelsesrejsende Vitus Berings (1681-1741) første Kamtjatka-ekspedition. Det bliver en tur med mange strabadser og forhindringer, men også med megen hjælpsomhed og gæstfrihed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2017

af

af

Per Månson

d. 3. nov. 2017

Forfatteren har besluttet at følge Vitus Berings første Kamtjatka-ekspedition på motorcykel. Det bliver en tur med mange strabadser og forhindringer. Især for motorcykelentusiaster.

Uden særlige sprogkundskaber, men bevæbnet med bl.a. fotos af de vigtigste ting med russisk tekst og optegnelser fra Berings ekspedition, drager forfatteren ene mand fra Sankt Petersborg til Beringsstrædet - så vidt muligt i ekspeditionens fodspor. Hvor vejene krydses genfortælles Berings oplevelser på stedet. Til støtte har han navigatøren Piotr Chaplins logbog og På jagt efter strædet. Han beskriver landskab og byer, besværligheder med at bike på ofte meget hullede veje, uheld, men ikke mindst den utrolige hjælpsomhed og gæstfrihed, han nyder overalt på turen. I bogen er indsat citater fra de ovennævnte kilder og fx leksikonopslag. Bogen er desuden illustreret af forfatterens mange fotos af natur og mennesker. Bogen afsluttes med både litteratur- og pakkeliste.

I modsætning til forfatterens Silkevejen på motorcykel virker denne mere privat, da der ikke er så mange arkitektoniske seværdigheder på Berings rute som på Silkevejen. Bogen er meget opremsende og detaljeret, men der er flotte natur- og menneskeskildringer.

Der er en del litteratur om Berings ekspeditioner, bl.a. Vitus BeringVitus J. Bering og de russiske Opdagelsesrejser fra 1725-43Mit motorcykelliv og Vitus J. Bering og de russiske Opdagelsesrejser fra 1725-43, mens langturskørsel på motorcykel bl.a. er beskrevet i Mit motorcykelliv og Nina Rasmussen og Hjalte Tins bøgerDer er en del litteratur om Berings ekspeditioner, bl.a. Vitus Bering og , mens langturskørsel på motorcykel bl.a. er beskrevet i Mit motorcykelliv og Nina Rasmussen og Hjalte Tins bøgerDer er en del litteratur om Berings ekspeditioner, bl.a. Vitus Bering og Vitus J. Bering og de russiske Opdagelsesrejser fra 1725-43, mens langturskørsel på motorcykel bl.a. er beskrevet i og Nina Rasmussen og Hjalte Tins bøger.