Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En papfar fra helvede


Beskrivelse


Er det dæmonen Belial, der i skikkelse af slagteriarbejderen Vagn, gør sine hoser grønne hos Noahs mor? Belial elsker menneskekød. Da flere drenge i byen forsvinder, aner Noah uråd.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 11. aug. 2011

En splatterbog for 9-12-årige drenge, der kan lide et letlæst gys. Den vil kunne indfange nogle af de drenge, der allerede er parate til at droppe bogen til fordel for pc'en og andre elektroniske fristelser.

Morten Dürr har beskæftiget sig med mange genrer fra billedbøger til letlæste bøger for voksne. Med serien Sort chok, hvor denne titel er den tredje, har han kastet sig over gyserne. Bogen er velskrevet, den er ikke svær at læse, men handlingen er ualmindeligt ækel og bestemt ikke for sarte sjæle. I prologen præsenteres Belial, en dæmon, der kan antage en hvilken som helst skikkelse. Han sætter stor pris på frisk menneskekød. Mon det er ham, der i skikkelse af slagteriarbejderen Vagn, gør sine hoser grønne hos Noahs og Linneas mor? Noah aner uråd, da flere drenge i den lille forstad forsvinder under mystiske omstændigheder bl.a. hans bedste ven. Miljø- og personskildring er nutidig og sproget ligefremt og letlæst. Slutningen er åben, den vil være svær for de fleste i målgruppen at forstå. De let karikerede illustrationer passer godt til historien.

Bogens hverdagsrealistiske miljø minder om R.L. Stines bøger, men den savner disses forsonende humor. Danske gysere for samme aldersgruppe er bl.a. Henrik Einspors bøger.

En letlæst og velskrevet gyser med en ualmindeligt ulækker handling.


Himmelskibet

Nr. 30 (2011)

af

af

Thomas Winther

Nr. 30 (2011)