Bøger / skønlitteratur / roman

En personlig sag


Beskrivelse


Kriminalkommissær Alan Banks er denne gang mere end almindeligt personligt involveret i de sager han opklarer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. mar. 2010

Oplagt for dem som har læst andre bøger i serien, og nem at formidle bredt i skaren af spændingslæsere, også til dem som ellers foretrækker klassiske britiske krimier.

Robinson, britisk født, bosat i Canada, har skrevet en række romaner med kriminalkommissær Alan Banks som hovedperson. Denne, som kom på engelsk i 2005, følger kronologisk udviklingen lige efter Et spor af ild, på dansk 2007, og er altså i samme udvikling tilsyneladende før Djævelens ven fra 2009. Heldigvis kan bøgerne læses uafhængigt. Banks har som alle deducerende hovedpersoner skæve, sjove, mere eller mindre sympatiske personlighedstræk, der nuancerer romanerne. Banks kører fx Porsche og hører Tom Waits på sin iPod. Det kunne jeg da også drømme om, hvis jeg deducerede kriminalsager. Det gør Banks i høj grad i romanen, hvor han altså lige er brændt af ilden og forståelig deprimeret. De effektive plot-ingredienser er et foruroligende telefonopkald fra Banks bror. En bror han ellers ikke har meget at gøre med. Og så efterforsker Banks ex-kæreste og kriminalkommissær-kollega Annie Cabbot en mordsag, hvor en ung ukendt kvinde er myrdet på en motorvej. I baglommen har hun såmænd Banks adresse! Og så er det pludselig en meget personlig sag!.

Kan sammenligne med fx Billingham, Dexter og endog Rankin. På omslaget anbefaler Stephen King forfatterskabet.

Serien med Alan Banks er kvalitetsmæssig stærk som få andre. Den forlænger og forstærker fremragende den britiske traditionelle krimigenre.


litteratursiden.dk

d. 23. apr. 2010

af

af

Lise-Lotte Truelsen

d. 23. apr. 2010

En ny kommisær Banks krimi er på banen, ’En personlig sag’, som netop bliver personlig for Alan Banks. Kriminalkommisær Alan Banks er netop ved at komme ovenpå efter at hans hus brændte ned til grunde...


litteratursiden.dk

d. 13. juni 2010

af

af

Michael Krarup

d. 13. juni 2010

I Peter Robinsons serie om kriminalkommissær Alan Banks er hovedpersonen altid mere eller mindre personligt involveret i sine sager - og denne gang er det mere. Efter brandattentatet mod Banks i Djæve...


Politiken

d. 10. apr. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. apr. 2010