Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En robot går amok


Beskrivelse


Kim og Cato styrer vildt med en kæmperobot i Tivoli. Men kan de få den stoppet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 31. maj 2013

Seks nye letlæsningsbøger i serien Lydlet læsning til læsetræning fra slutningen af 1. klasse (6 år).

Alle bøgerne tager udgangspunkt i de fire børn, Dina, Cato, Kim og Teas oplevelser i Tivoli. I begyndelsen af hver bog findes et kort over Tivoli, hvor man kan se, hvor historien foregår. Det handler om en spændende tur i spøgelsesgrotten, et besøg i musecirkus og omkring slikbutikken, hvor børnene køber en fødselsdagsgave til Kim. Dina og Kim vinder en hip-hopkonkurrence, Kim og Cato styrer vildt med en kæmperobot, og Dina og Tea leder efter en lille hund, der er blevet væk. Sproget er dialogfyldt, med korte sætninger, mange gentagelser og lydrette ord. Teksten er sat med store typer i korte linjer. Alle bøgerne har en udtalt humor, god energi og stor genkendelighed. De farvestrålende illustrationer støtter og supplerer historierne fornemt. Bagerst i bøgerne findes en oversigt over de anvendte småord. Forfatteren er lærer og har bl.a. skrevet forskellig pædagogisk litteratur om læsning.

Bøgerne har samme layout og foregår i Tivoli-miljøet som de øvrige bøger i serien. Af lignende bøger for målgruppen kan nævnes fx Super let ps.

Seks charmerende og vedkommende historier med en tydelig pointe, som vil falde i målgruppens smag. Den dialogfyldte tekst med mange gentagelser spiller elegant sammen med de søde og meget fortællende illustrationer.